Udgivet i Skriv en kommentar

Hækleopskrift på solstråle sol til sangkuffert

ene i den senste sangkuffert var en sol – da der findes så mange gode børnesange om solen. Solen tager ikke lang tid at hækle og er begyndervenlig. Solstrålerne er hæklet i Creative Bubble garn fra RICO Design, som er et polyestergarn, som kan anvendes til at hækle skuresvampe og badesvampe. Garnet giver en utrolig god effekt på solstrålerne, og kradser ikke – selv om garnet også kan anvendes til skuresvampe.

Hæklet sol i organge med gule stråler. SOlen har øjne, mund og øjenbryn.

Materialer

– Bomuldsgarn (Scheepjes Catona 125 meter pr. 50 g eller alternativt 2 tråde 8/4 eller 1 tråd 8/8 garn) i organge eller gul
– Bomuldsgarn (8/4 eller løbemeter på omkring 170 meter pr. 50 g) i hvid og sort
– Creative Buble garn fra RICO Design eller lignende garn polyestergarn (90 meter pr. 50 g) i gul, orange eller rød
– Hæklenål 2,5 mm
– Fyld
– Evt. 2 sikkerhedsøjne (5-7mm)
– Evt. rasleboks, raslekugle eller bjælde/rasleklo

Solen (2 stk.)

Der skal hækles en forside og en bagside dvs. 2 identiske.
Jeg har valgt at hækle dem i orange, men gul eller andre farver kan også anvendes. Jeg har hæklet i Scheepjes Catona som er et lidt tykkere bomuldsgarn. Hvis du har et tyndere bomuldsgarn skal du hækle med 2 tråde, da din sol ellers vil blive lidt for lille. Jeg har anvendt nål 2,5 mm, selv om garnet anbefaler en større nål, dette er for at sikre, at der ikke kommer synlige hæklehuller, som gør at fyldet kan ses.

Omg. 1: Lav en magisk ring (MR) med 6 fm, luk ringen med en kædemaske (km) (6)
Omg. 2: 2 fastmaske (fm) i hver maske (m) (12)
Omg. 3: *1 fm i næste m, 2 fm i næste m*, *-* gentages 6 gange (18)
Omg. 4: *2 fm i næste m, 2 fm i næste m*, *-* gentages 6 gange (24)
Omg. 5: *3 fm i næste m, 2 fm i næste m*, *-* gentages 6 gange (30)
Omg. 6: 1 fm i hver m (30)
Omg. 7: *4 fm i næste m, 2 fm i næste m*, *-* gentages 6 gange (36)
Omg. 8: 1 fm i hver m (36)
Omg. 9: * 5 fm i næste m, 2 fm i næste m*, *-* gentages 6 gange (42)
Omg. 10: 1 fm i hver m (42)
Omg. 11: *6 fm i næste m, 2 fm i næste m*, *-* gentages 6 gange (48)
Omg. 12: 1 fm i hver m (48)
Omg. 13: *7 fm i næste m, 2 fm i næste m*, *-* gentages 6 gange (54)
Afslut med km i næste m, bryd garnet (efterlad en lang garnende til montering på den ene solside) og luk af.
Hæft enden på den ene af de to solsider, mens du efterlader den lang garnende på den anden

Øjen (2 stk.)

Med nål 2,5 mm hækles 2 hvide øjne.

Omg. 1: Lav en MR med 6 fm, luk ringen med en km (6)
Omg. 2: 2 fm i hver m (12)
Afslut med km i næste m, bryd garnet, luk af og hæft enden.

Propiller ( 2 stk.)

Hvis du ønsker, at anvende sikkerhedsøjne som propiller, skal du springe dette afsnit over.
Hvis du gerne vil hækle dine propiller, skal du hækle 2 propiller i sort bomuldsgarn med nål 2,5 mm.

Omg. 1: Lav en MR (sørg for der er en lang garnende til montering) med 5 fm, luk ringen med en km (5)
Bryd garnet, luk af og hæft enden.

Montering

Inden solen samles og der hækles solstråler – skal du lave ansigt på den ene af de to solsider.

Øjne:

Øjnene monteres imellem omgang 4 og 5.
Hvis du monterer med sikkerhedsøjne: Stik sikkerhedsøjet igennem hullet i din MR på dit hæklede øje. Herefter stikker du sikkerhedsøjet igennem dit hækletøj i et hæklehul mellem omgang 4 og 5. Placer begge dine øjne og vent evt. med at sætte sikkerhedsøjets lås på, indtil du er helt sikker på, at du har den rette afstand imellem øjnene.
Hvis du monterer med hæklet propil: træk popillens snor (snor fra MR) igennem hullet i din MR på dit hæklede øje. Herefter trækker du snoren fra propillen igennem dit hækletøj i hæklehullet mellem omgang 4 og 5. Placer begge øjne og vent evt. med at hæft garnenderne på bagsiden, indtil du er helt sikker på, at du har den rette afstand imellem øjnene.

Mund og øjenbryn:

Med sort gang syr du mund og øjenbryn. Jeg har syet munden skævt på i mellemrummet mellem omgang 4 og 5, og øjenbryn i mellemrum mellem omgang 7 og 8.

TIPS: Vær opmærksom på at du har monteret øjne, mund og øjenbryd på solens retside. Hvis du er selvlært hækler, kan du nemt kommer til at vende vrangen udad (gjorde jeg selv i starten). Du kan se forskel på ret og vrang ved, at din retside er flottere end din vrangside, samt at snoren fra din MR vil være på vrangsiden.

Hvis du er tilfreds med placering af øjne, mund og øjenbryn, hæfter du det sorte garn bagpå solen, hvorefter du sætter sikkerhedslåsen på dine sikkherhedsøjne eller hæfter garnenden for dine øjne.

Brug den lange garnende på den ene solside til at hækle de to solsider sammen. Sørg for, at du hækler dem samme så retsiderne vender udad på begge solsiderne. Du hækler solsiderne sammen, ved at lave fm hele vejen rundt (54 fm i alt). Det er vigtig, at du sørger for, at du hækler igennem begge maskeled på begge solsidernes fm, hver gang du hækler en fm. Derudover skal du også løbende fylde solen med fyld – og ønsker du at der skal en rasleboks eller lignende ind i solens, så skal den også ind inden du lukker solen.

Solstråler:

Solstrålerne hækles i polyestergarnet Creative Bubles med nål 2,5 mm. Du kan selvfølgelig også bruge andet garn, men du får den bedste effekt hvis du anveder et lidt langhåret stift garn, som kan reflektere lys.
Solstrålerne bliver flottes på den side du kan se, så sørg for at hold solen så du kan se solens ansigt mens du hækler solstrålerne.

Du har 54 masker hele vejen rundt om solen, som bliver til 9 solstråler, hvor der skiftevis er: en fælles m mellem to solstråler og 5 m der former solstrålen (9 i alt).

Solstråle: 1 halv stangmaske, 1 stangmaske og 1 dobbelt stangmaske i samme maske, 1 tredobbelt stangmaske, 1 dobbelt stangmaske og 1 stangmaske i samme maske, 1 halv stangmaske.

Halv stangmaske: Slå garnet om nålet (du har 2 løkker på nålen), stik nålen igennem fm, slå garnet om nålen og træk det igennem masken (du har 3 løkker på nålet). Slå garnet om nålen og træk det igennem alle 3 løkker.
Stangmaske: Slå garnet om nålen (du har 2 løkker på nålen), stik nålen igennem fm, slå garnet om nålen og træk det igennem masken (du har 3 løkker på nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to første løkker (du har 2 løkker om nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to sidste løkker.
Dobbelt stangmaske: Slå garnet om nålen 2 gange (du har 3 løkker på nålen), stik nålen igennem fm, slå garnet om nålen og træk det igennem masken (du har 4 løkker på nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to første løkker (du har 3 løkker om nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to første løkker (du har 2 løkker om nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to sidste løkker.
Tredobbelt stangmaske: Slå garnet om nålen 3 gange (du har 4 løkker på nålen), stik nålen igennem fm, slå garnet om nålen og træk det igennem masken (du har 5 løkker på nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to første løkker (du har 4 løkker på nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to første løkker (du har 3 løkker om nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to første løkker (du har 2 løkker om nålen). Slå garnet om nålen og træk det igennem de to sidste løkker.

Omg 1: Fastgør garnet ved at lave en km igennem første m (huske du skal hækle igennem 2 masker, da du skal hækle de to solsider sammen), *solstråle (se vejledning ovenover), 1 fm*, *-* gentag til du er nået hele vejen rundt og har hæklet 9 solstråler i alt, og hvor du afslutter med en fm i den maske hvor du fastgjorde garnet med en km inden første solstråle.

Jeg håber meget du har lyst til at dele din #solstrålesol med mig på Instagram (@RyeKreativitet) eller facebook (@Rye Kreativitet).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *