Udgivet i Skriv en kommentar

Hæklet Giraffen Gumle til sangkuffert

Jeg har lige afsluttet en sangkuffert til to små piger. Jeg måtte selv vælge figurerne, dog skulle der være Giraffen Gumle og Snemanden Olaf fra Frost. Min egen opskrift på Bien Bob blev en af figurene, derudover har jeg fundet inspiration ved andre designere. 

Hæklet giraf Gumle crochet giraffe

Jeg har i noget tid gerne ville hækle noget med to eller flere tråde på en gang. Da jeg skulle igang med Giraffen Gumle, var det oplagt at den skulle laves i to tråde.

Hæklet giraf med to farver / tråde.

Jeg ville gerne have en autentisk giraf og var derfor på udkig efter den rigtige opskrift. Giraffen er lavet efter en gratisk opskrift af Gitte Dyrdye Olesen fra www.hækleopskrifter.dk. Gittes Giraf er hæklet i kraftig garn og nål 5 mm. Jeg har hæklet i 8/4 bomuldsgarn fra KJ Strik og med nål 2,5 mm. Min giraf blev omkring 25 cm høj. Jeg synes det er lidt i overkanten til en sangkuffert og har derfor siden hæklet en ny hvor jeg har tilpasser opskriften, så giraffen blev 16 cm høj – opskriften finder du her: Tilpasse opskrift på Giraffen Gumle

Det er ikke et projekt for en nybegynder at hækle med to tråde, men med lidt erfaring er det let nok og ser rigtig fedt ud.
Jeg erfarede, at det giver et mere autentisk look hvis de “brune pletter” har 2-3 fastmasker efter hinanden i top og bund af pletten. Hvis der kun er en fastmaske i top eller bund, så får pletten en spids.

Den færdige sangkuffert

Nedenfor set et billede af den færdige sangkuffert. Dog ville min svigerinde gerne selv købe en kuffert. Derfor har jeg ikke sat kjolerne op i kuffertens låg. Jeg har valgt at sætte kjolerne op med velcro på tørresnoren – det er så smart og de små børn elsker at kunne lege med at sætte kjolerne fast på tørresnoren link til tidligere blogoplæg om kjoler sat op med velcro. Mange andre bruger tøjklemmer, men børn skal være ret store før de selv kan lege med dem.

Hæklet sangkuffert med forskellige ting
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *